На Рівненщині хотіли підірвати небезпечний об'єкт на замовлення РФ

18.05.2018 17:15   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

Контррозвідка СБУ в Рівненській області запобігла здійсненню диверсії на замовлення РФ на стратегічному об'єкті енергетичних систем України - Рівненській АЕС. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу відомства.

За результатами спецоперації, яка проходила в умовах контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту, було затримано громадянина України після того, як він заклав імітаційний вибуховий пристрій під однією з опор біля Рівненської АЕС.

Затриманий 22-річний мешканець Рівненщини, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбійний напад. Він вступив у групу антиукраїнського змісту в соціальній мережі "ВКонтакте" і з часом висловив спецслужбам РФ готовність здійснити диверсії на Рівненській АЕС та інші дії для дестабілізації ситуації в Україні. Так, він був готовий організувати вибух в одній з районних лікарень або взяти в заручники місцевого депутата. Для цього він просив забезпечити його зброєю та вибуховим механізмом.

Як зазначається, цей громадянин підготував для російської сторони схеми підходів до об'єктів АЕС і виклав свій план диверсії. Він знайшов чотирьох спільників, які були готові за грошову винагороду допомогти вчинити злочин.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") та ст. 113 ("Диверсія") КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Йому загрожує позбавлення волі до 15 років.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews