У США видали монографію, співавторкою якої є франківська науковиця

20.05.2018 15:40   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Галка

Професор кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук нашого університету Галина Семчишин – єдиний український науковець серед співавторів монографії «Харчові продукти глікації та їхня роль у здоров’ї та хворобах».

Читайте також

Україна випередила США і стала головним експортером яєць до Європи

Видання нещодавно вийшло у світ. Працю опублікувало видавництво CRC Press, Taylor & Francis (США), пише - Галка.

Монографія вийшла під редакцією професора Jaime Uribarri, відомого американського діабетолога та нефролога. Саме американський науковець запросив професора нашого університету Галину Семчишин взяти участь в його проекті, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету.

Книга присвячена впливу продуктів глікації, які утворюються під час приготування  їжі та напоїв, на здоров’я людини. Зокрема, розглядаються механізми утворення продуктів глікації та їх участь у виникненні діабетичних ускладнень, патологій нирок та прискореного старіння.

У розділі  «Chapter 8: Is part of the fructose effects on health related to increased AGE formation?», автором якого є  Галина Семчишин, йдеться про роль фруктози в утворенні продуктів глікації. Матеріали, які висвітлюються у цьому розділі книги, грунтуються на результатах власних досліджень професора Галини Семчишин.

Детальніше про книгу на сайті видавництва за посиланням.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка