Батьки учнів одної із шкіл Тернополя звернулися до Сергія Надала за допомогою

22.05.2018 19:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: TeNews

Батьки учнів шостих класів загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів ім. Левицького №16 звернулися до міського голови за допомогою у захисті порушень прав їхніх дітей, звернення в фейсбуці у групі Тернопільщина інформаційна опублікувала Світлана Бойко.

Директором 16-ої школи було прийнято рішення про розформування одного із шостих класів, основною підставою цього може бути  невідповідність кількості його учнів граничним розмірам (мінімальним або максимальним) наповнюваності класів.

"Відповідно ч.2 ст.14 Закону України "Про загальну середню освіту", у загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше п'яти осіб. При меншій кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною формою навчання". (Зрозуміло, що у школах міста Києва та інших великих міст мінімальна кількість учнів становить, відповідно до внутрішніх актів навчальних закладів, приблизно 10-15 осіб, і це лише у спеціалізованих школах). Гранична наповнюваність класів встановлюється відповідно до Закону України "Про загальну середню освіту" (ст. 14, п. 1). і не повинна перевищувати 30 учнів. Наповнюваність класів: 6-А - 25 учнів; 6-Б - 25 учнів; 6-В - 19 учнів; 6-Г - 22 учня." - йдеться у пості.

Вчора, 21 травня, батьки учнів шостих класів зустрілися з директором школи  ім. Левицького, але проблему вони так і не вирішили. 

Батьки просять особистого втручання Сергія Надала для не допущення порушення конституційних прав громадян України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews