Незвичний бізнес на селі: японська капуста з Деренівки

23.05.2018 11:13   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Мініатюрну зелень і трави вирощують самі та батькам Богдану та Марині Гаригам з Деренівки Теребовлянського району запропонували  діти син Семен та його дружина Яна- випускниця Київського національного університету біоресурсів і природокористування, за дипломом – агроном. За методом гідропоніки молоде подружжя вирощує в теплицях міні- зелень: салат, листковий буряк, базилік, руколу, маш- салат та мангольд , мазуну- японську капусту.

- Міні- зелень для перших страв. салатів. прикрас охоче купують городяни. вона майже у двічі дорожча. і не вимагає великих людських і фінансових затрат,- каже Яна Гарига. В тепличному арсеналі є також розмірон, росма, мініатюрний соняшник, кукурудза, горошок, гірчиця, амарант або усім відома щириця.

Не відмовилися ентузіасти незвичного бізнесу в Деренівці від традиційних ранніх овочів, які висівають, доглядають і реалізують на ринках Тернопільщини та сусідніх областей. Зокрема помідори. перець, баклажани, ротунду , на зелене перо- цибулю, ранню капу сту.Це все- таки прерогатива  старших Гариг-Богдана і Марини. Доречі  бізнесмени самі собі знайшли « нішу» в умовах ринкової економіки на селі, що сьогодні переживає масове безробіття, низький рівень демографічної ситуації та масовий бум  трудової міграції працездатного населення Тернопільщини та Західної України.

Ярослав Бачинський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews