Тепер жителі Рівненщини зможуть відслідкувати зміни вартості продуктів

30.05.2018 09:31   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

Проект під назвою «Платформа ефективного регулювання» запустило Міністерство економічного розвитку.

За допомогою цього сервісу користувачі можуть відстежити зміни вартості 23 основних соціальних продуктів. Окрім цього, можна дізнатися собівартість будь-якої страви з них, прописавши інгредієнти і їх вагу, інформує ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

null

Для статистики сайт автоматично збирає дані з відкритих джерел – Держкомстату, Нацбанку, Світового банку, Євростату, а також фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів.

Зокрема, це мука, буряк, капуста, картопля, ковбаси, крупи гречані, курятина, макарони, масло, молоко, морква, олія, рис, сало, свинина, сир м’який, сметана, хліб житній, хліб пшеничний, цибуля, цукор, яйця, яловичина (https://regulation.gov.ua/inflation/).

Також на сайті можна порівняти ціни продуктів за різні періоди і в різних регіонах (https://regulation.gov.ua/inflation/apps/overview/).


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews