В обласному архіві відкрили виставку до річниці смерті Патріарха УГКЦ Любомира Гузара

01.06.2018 11:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Тернопільському обласному архіві відкрили виставку до річниці смерті Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Любомира Гузара. Там виставили фотографії дитячих та юнацьких років Предстоятеля УГКЦ, його особисті листи, видання та знімків, що висвітлюють діяльність Любомира Гузара, також є пам’ятна медаль та кардинальський герб Патріарха. 

Читайте також

Унікальний проект реалізували талановиті майстрині у Тернополі і вперше – в Україні
Культурно-мистецький проект «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи» презентують у Португалії

Серед дідів та прадідів Патріарха були священики – про них йдеться у книгах про рідних Любомира Гузара, ці видання теж представили в експозиції. А також на виставці можна побачити докторську дисертацію Предстоятеля УГКЦ. Побачити експонати можна буде протягом двох тижнів.

Прийшли на відкриття виставки представники духовенства та громадськість. 

«Любомир Гузар був людиною, яка приклала максимум зусиль для зміцнення авторитету Української Греко-Католицької Церкви. На цю виставку я приніс посох, який мені подарував Патріарх, коли мене призначили його помічником Тернопільсько-Зборівським. Блаженніший був щирим і відкритим, умів знайти підхід і до малої дитини і до дорослого, легкий у спілкуванні», - каже Владика Теодор, єпископ-помічник Тернопілсько-Зборвський УГКЦ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews