На Рівненщину приїдуть чехи

01.06.2018 22:05   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

На Рівненщині готуються до відзначення 75-річчя Малинської трагедії. 13 липня на вшанування жертв великої трагедії у селі Малин  Млинівського району в область планує прибути чисельна делегація з Чеської Республіки.

Нагадаємо, у 1943 році у селі Малин нацисти у церкві та хлівах спалили живцем 850 селян, серед яких були і українці, і чехи.

Аби вшанування загиблих було на належому рівні, сьогодні відбулася зустріч голови ОДА Олексія Муляренка з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком.

 

null
 Фото Рівненської ОДА

«Саме в день жахливої події – 13 липня – на Рівненщину прибудуть чехи. Окрім родичів загиблих, в скорботних заходах планується участь і представників Сенату Парламенту Чеської Республіки. Сьогодні ми оглянули меморіальний комплекс у Малині та домовилися з сільським головою про впорядкування навколишньої території пам’ятного знаку. Втім залишається багато організаційних питань, які може допомогти вирішити обласна влада», - звернувся Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек.

В результаті перемовин Олексій Муляренко доручив причетним службам скоординувати свою роботу, аби гідно відзначити 75-річчя «Малинської трагедії».

Прес-служба Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews