На рівненській митниці за принципом «єдиного вікна» вже оформлено понад 22 тисячі декларацій

03.06.2018 07:37   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

З початку поточного року  Рівненською митницею ДФС за принципом «єдиного вікна» вже оформлено 22510 митних декларацій.  Про це повідомив в.о. начальника Рівненської митниці ДФС Іван Іванов.

-Сьогодні ми відзначаємо позитивні тенденції у роботі з використанням «єдиного вікна». Наразі все більше підприємців використовують цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, оскільки це сприяє безперешкодному здійсненню зовнішньоекономічної діяльності суб`єктами господарювання передусім у плані спрощення процедури митних оформлень і зменшення корупційних ризиків.

Нагадаємо, що автоматизована система «єдине вікно» у пунктах митного контролю запрацювала з 1 серпня 2016 року. Дана процедура має на меті пришвидшити здійснення оформлення експортно-імпортних операцій. Система є повністю автоматизованою і дозволяє подавати документи один раз в одне місце. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє контролюючим органам та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати здійснення державних видів контролю.

Рівненська митниця ДФС


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews