Студенти у Львові найбільше цінують постійну роботу, - працедавець

03.06.2018 19:25   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Що робити студенту, якщо йому не поталанило за програмою Work and Travel або він не може з якихось причин покинути Україну на кілька місяців.

Читайте також

Суворішають вимоги до перебування непрацюючих на обліку у центрі зайнятості
У «Львівелектротрансі» є понад 200 вакансій, майбутнім працівникам обіцяють покращити умови праці
Новий завод на Львівщині як альтернатива виїзду на заробітки

Студентство - це той час, коли ти на порозі дорослого життя, проте ще не зовсім готовий до нього. Це - час різких змін. Час, коли список твоїх потреб збільшується в рази, і ти розумієш, що тобі потрібно вже самостійно вирішувати свої проблеми, самостійно підкорювати нові вершини. І саме робота стає, так би мовити, першим кроком у доросле життя. Проте чи багато наважуються самостійно ставати на ноги? Як насправді живеться студентам, які поєднують навчання і роботу? І як ставляться до цього викладачі? Адже літо – ідеальний час для роботи студента, пише - Щоденний Львів.

Сьогодні великої популярності серед студентів здобула програма Work and Travel. Це найпопулярніша сезонна програма для українських студентів в Америці. Програма культурного обміну Work and Travel дає змогу поїхати у США на літні канікули і пожити в оточенні нових людей з усього світу, отримати практику англійської мови в її натуральному середовищі. Але, що робити тоді, коли не вдалося пройти за її конкурсом, а реєстрація на програму Work and Travel USA 2018 вже завершена? Не чекайте осіннього ярмарку вакансій - набувайте досвіду в Україні.

Найбільша кількість студентів, які стають до постійної праці в Україні, не мають стипендії, яка б, за їхніми словами, цілком могла б замінити їхню зарплату.

Більшість працює не за спеціальністю, на якій вони навчаються. На запитання, що ж наштовхнуло піти на роботу, молоді люди відповідають по-різному. Студентка другого курсу журфаку розповідає, що причиною її влаштування на роботу стало прагнення самореалізації і розчарування в освіті. Зараз вона працює на двох роботах у сфері, пов'язаній з ІТ і рекламою. При цьому повністю дає раду і з навчанням. За її словами, це ніяк не обтяжує навчання, а навпаки надає студенту нові можливості для самовдосконалення.

Студентка першого курсу факультету психології стверджує, що робота і навчання - цілком поєднувані речі й одне іншому не шкодять, головне - було б бажання. На роботу дівчина влаштувалася, адже бажала менше залежати від батьків: «Хочеться купити собі речі, які давно хотіла, але соромно було попросити гроші у рідних.» Студентка працює у сфері обслуговування в одному із місцевих кафе.

«Студент - це той, хто справді працює. Він зацікавлений у роботі, прагне працювати, старається і з відповідальністю ставиться до справи, що менше можна простежити в інших працівників», - так відгукується про роботу студентів власниця фірми дитячих аніматорів. Вона стверджує, що дуже важко знайти цей запал до роботи у старших за віком людей. Адже, за її словами, ніхто так не цінуватиме роботу, як студент.

А як викладачі реагують на працю студентів? Викладачка одного із місцевих коледжів заявляє, що праця студента допомагає йому швидше самореалізуватися у цьому житті, навчитись правильно планувати свій час та надає йому риси відповідальності. Студент, який працює, має більші шанси зробити кар’єру.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів