«Циганка» – пастка для відпочивальників, – кажуть тернопільські водолази

03.06.2018 23:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: За Збручем

Купальний сезон розпочався на Тернопільщині. Не минуло без трагедій. У Зборівському районі вода забрала життя шестирічного хлопчика. Рятувальники застерігають – не купатися у недозволених місцях, пише сайт За Збручем.

На Тернопільщині облаштовані для купання лише три об’єкти: Дальній пляж, «Циганка» тернопільського ставу та водойма у Ланівцях. Проте навіть ці водойми ненадійні.

Читайте також

В Тернополі діє небезпечна секта, про яку влада Німеччини застерігає своїх громадян

«Якщо на Дальньому пляжі дно ще більш-менш нормальне, то «Циганка» є великою пасткою для відпочиваючих. Двадцять метрів від берега – це глибина понад 70 метрів. Дуже багато різких обривів. Можна купатися не далі, ніж двадцять метрів від берега. Це дно ми обстежили і позначили, куди не можна запливати», – каже головний водолазний фахівець області Василь Шуль.

На Дальньому пляжі, «Циганці» та на лановецькому ставі з дев’ятої до двадцять першої години працюють рятувально-водолазні пункти. Підготовлені фахівці готові кинутися на порятунок. Однак охочих покупатися просять не випробовувати долю.

Софія Романська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем