Тернопільщина на прощу очікує близько 100 тисяч паломників з України та закордону

05.06.2018 15:15   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: IA ZIK

Близько 100 тис. паломників очікують під час загальнонаціональної прощі до Марійського духовного центру в селі Зарваниця на Тернопільщині. Відбудеться вона 14-15 липня.

Про це повідомив під час наради голова облдержадміністрації Степан Барна, інформує прес-служба ТОДА.

«Загальнонаціональна проща у Зарваниці є однією з найчисельніших, тому цього року ми також очікуємо багато паломників. Для нас важливо, щоб проща об’єднала довкола себе якомога більше людей. Очікуємо близько 100 тис. християн не лише з усієї України, а й з різних куточків світу», – зауважив Степан Барна.

Він повідомив, що під час прощі буде забезпечено дотримання громадського порядку, а також відбуватиметься супровід пішої колони прочан.

За словами митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, на загальнонаціональну прощу до Зарваниці приїжджають віряни з багатьох країн.

«Зарваниця належить до 20 найбільших відпустових місць. Цього року паломники знову об’єднаються у спільній молитві. Дуже хочу, щоб усі, хто прибудуть на прощу, стали більше робити добра», – зауважив він.

В УГКЦ оприлюднили програму прощі до Марійського духовного центру «Зарваниця» на Тернопільщині.

Цьогорічне паломництво присвячене 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні.

На прощі очікують блаженнішого Святослава, главу УГКЦ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IA ZIK