Дві третіх захворілих на кір у травні на Рівненщині - діти

06.06.2018 08:27   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

На Рівненщині продовжує зростати кількість хворих на кір. Протягом травня в області захворіло 300 осіб, з них 209 дітей.

А загалом з початку року захворіло 517 хворих з них 364 дитини. У більшості хворих перебіг захворювання середньої важкості (64%), у 5 хворих (2 дорослих та 3 дітей) була важка форма хвороби. Практично кожен четвертий хворий це дитина у віці від 1 до 4 років (122 хворих, або 177,9 на 100 тис дітей даної вікової групи). Найвища захворюваність спостерігається у Рівненському (150,5 вип. на 100 тис. нас.) і Березнівському (110,8) районах та м. Рівне (64,9). Основна причина зростання захворюваності є неналежне виконання профілактичних щеплень. Серед захворілих понад 60% не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору.

Лабораторно діагноз кір підтверджено у 111 хворих (21,5%). За результатами регіональної референс лабораторії ВООЗ з діагностики кору та краснухи (Люксембург) у зразках, відібраних від 4 хворих на кір, визначено генотип вірусів кору D8 та B3. Результати генотипування вірусів кору засвідчили, що на території Рівненської області циркулюють генотипи D8 та B3. Дані штами вірусів кору походять з Великої Британії та Афганістану.

На сьогодні вакцина проти кору, епідемічного паротиту та краснухи є в достатній кількості на всіх щеплювальних пунктах області. Лише виконання у повному об’ємі обсягів профілактичних щеплень дозволить знизити рівень захворюваності на кір.

ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews