Депутати Львівської облради розширили територію національного парку «Бойківщина»

07.06.2018 13:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Депутати Львівської облради ухвалили у вівторок, 5 червня, на сесії розширення національного природного парку «Бойківщина» на території Турківського району Львівської області, проектована площа якого становитиме 12240 гектарів, пише - Щоденний Львів.

Про це повідомили у вівторок, 5 червня, в прес-службі Львівської ОДА. Директор її департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник зазначив: «Після неодноразових робочих зустрічей із науковцями та лісівниками ми отримали погодження про створення парку з вилученням у постійного лісокористувача. Це дасть можливість збільшити площу парку ще на 200 гектарів».

«Територія національного природного парку «Бойківщина» характеризується високим рівнем біорізноманіття. Зокрема, там росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні, в тому числі через залучення грантових коштів міжнародних фондів на реалізацію екологічних проектів», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів