У Києві розгромили табір ромів: поліція відкрила справу та описала перебіг подій

08.06.2018 00:00   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: 24 канал

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розгрому табору ромів у Голосіївському парку. Цей інцидент правоохоронці розслідують за статтею «Хуліганство».

Читайте також

36 тис. грн, 600 доларів та прикраси: в Івано-Франківську цигани обікрали квартиру літньої жінки
На Закарпатті цигани зґвалтували дитину?

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції, пише - 24 канал.

Правоохоронці зазначили, що 6 червня провели профілактичні заходи з мешканцями ромського табору і вони 7 червня покинули його територію. Проте вже після цього на табір напали громадські активісти і зруйнували його.

Після того, як люди, котрі мешкали у тимчасовому поселенні, сьогодні залишили його, група осіб однієї з громадських організацій із сокирами та молотами прибула на територію парку. Знімаючи усе на відео, вони потрощили тимчасові споруди, перешкоджаючи працівникам парку та лісового господарства розчищати територію,
– мовиться у повідомленні поліції.

Там також наголосили, що внаслідок таких дій ніхто не постраждав.

Зазначається, що в межах відкритого за фактом інциденту кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події.

«Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто немає права здійснювати незаконні дії, ставити псевдоультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин», – наголосили правоохоронці.

У поліції нагадали, що за такі дії передбачена встановлена законом відповідальність, «до якої будуть притягнуті усі порушники, незалежно від того, у складі яких громадських організацій чи формуваннях вони перебувають».

Нагадаємо, що 6 червня у Києві у національному природному парку «Голосіївський» з’явився табір ромів. На його території роми спорудили землянки, знищили рослини та засмітили парк відходами.

7 червня «Національна дружина» заявила, що очистить Голосіївський парк від ромів, якщо ті самі не підуть звідти протягом 24 годин. Згодом в організації запевнили, що роми добровільно покинули територію парку і обійшлося без інцидентів.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 24 канал