Жителів Рівненщини просять не купатися в кар'єрах «Волинь Цементу»

10.06.2018 19:37   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

«Волинь Цемент» попереджає, що Здолбунівський кар’єр - не місце для літнього відпочинку. Територія Здолбунівського кар’єру є приватною територією підприємства «Волинь – Цемент», філії ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» і використовується для видобутку відкритим способом крейди і глини - сировини для виготовлення цементу.

В цьому технологічному процесі задіяна важка автомобільна і залізнична техніка, екскаватори на електричній тязі високої потужності. Дорожня мережа не пристосована для руху велосипедистів і пішоходів, не регулюється відповідними знаками чи світлофорами. Під час руху вантажівок з глиною і крейдою, з причепа можуть випадати великі грудки породи вагою від 200 до 500 кг. Велику небезпеку несуть постійні зсуви піску і провали ґрунту, можливість потрапити у заболочене місце.

Надзвичайно небезпечні природні водойми, які утворилися під час розробки кар’єру – швидкий перепад глибини призводить до різкого пониження температури води і, як наслідок, – утоплення людини через тепловий удар і параліч. Місця для купання абсолютно не облаштовані, рятувальної служби немає. У разі обриву проводів високої напруги 6000 Вт існує велика вірогідність удару електричним струмом на землі і у воді.

У зв’язку з тим, що перебування сторонніх осіб на території кар’єру є потенційно небезпечним для їхнього життя і здоров’я, - усі громадяни, які незаконно потрапили на приватну територію, яка належить Підприємству «Волинь – Цемент», - будуть затримуватися охороною кар’єра і передаватися до національної поліції для притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews