Відомий тернополянин підкорив столичні Золоті ворота

18.06.2018 14:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

«Золоті ворота»  відчинились!».  Саме так оприлюднив значиму у своєму житті подію, відомий тернопільський (а відтак український) художник Олег Кіналь на своїй сторінці у Фейсбуку. «Золоті ворота відчинились! Так почалась моя виставка графічних портретів "Князі України - Русі". Це шана великим королям і князям – нащадкам Ярослава Мудрого, еліті держави Руської».

У Києві під час відкриття третього українського бієнале зброї “Зброя – право на гідність», Олег Кіналь вперше презентував портретний вернісаж. Це надзвичайно копітка й досконала праця нашого талановитого краянина, яка заслуговує на широкий загал і розголос. Про бієнале розповідає художник Олег Кіналь:  – Під час заходу лунав гімн "Меч Арея" у виконанні автора Живосила Лютого. На вході – два символічні банери із зображенням Святослава Хороброго (перемога над хазарами) і Костянтина Острозького (перемога над московитами). Серед відвідувачів були міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, кияни та іноземні гості.

До мистецької імпрези долучились також  “Центр дослідження історичної зброї”, ГО “FRAC” (американський Фонд досліджень стародавніх цивілізацій), Національний заповідник “Софія Київська”, Національний військово-історичний музей України, Інститут історії НАН України, ГО “Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України “Скрижалі”, Українська асоціація власників зброї, компанія Лезо Груп, галерея японських мечів та обладунків Nihonto, журнал про мистецтво та колекціонування «Антиквар». 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews