На Тернопільщині судили чоловіка, який продавав фільми жахів

29.06.2018 19:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терноград

Спроба розжитись на фільмах жахів принесла жителю Лановецького району купу проблем. Чоловік продав три компакт-диски із “страшним кіно”, заробив 50 грн, а попав на кримінальну справу і рік умовно.

Про це йдеться у вироку Лановецького районного суду від 12 червня. Як випливає із матеріалів справи, торік у лютому чоловік привіз у райцентр понад 50 дисків із фільмами, як, відповідно до законодаства, пропагують культ насильства і жорстокості. Став біля одного із місцевих закладів харчування та почав продавати.

Одному із покупців збув за півсотні гривень три диски із фільмами “Полный фильм Пила 8”, “Слешер”, “Добро пожаловать в Митчел”, “Поворот не туда”, “Техасская резня бензопилой”, “Пир 3: Счастливая кончина». Вказані дії орган досудового розслідування кваліфікував за ч.2 ст.300 КК України – перевезення з метою збуту та збут відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості.

Надалі — обвинувачений уклав угоду про визнання своєї винуватості. Як результат — суд затвердив угоду і визнав чоловіка винуватим за ч.1 ст.300 КК, присудив рік обмеження волі.

Однак на підставі ст. 75 КК, звільнив від відбування покарання із випробовуваням із іспитовим строком 1 рік.

Також суд сказав стягнути із продавця фільмів жахів 3619 грн витрат за проведення комплексних судових мистецтвознавчих та психологічних експертизи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терноград