На Рівненщині триває епідемія кору

04.07.2018 15:31   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до летальних наслідків. Всього з початку року в Україні від ускладнень кору померло дванадцять людей: восьмеро дітей і четверо дорослих. Всі хто не отримав щеплення проти кору знаходяться у зоні ризику.

На Рівненщині триває епідемія кору. За перше півріччя поточного року в області на кір захворіло 753 хворих (64,87 вип. на 100 тис. нас.), з них 534 дитини. Найчастіше хворіють діти від 1 до 9 років (46% від всіх захворілих). Найвища захворюваність спостерігається у Рівненському (270,3 вип. на 100 тис. нас.) і Березнівському (117,0) районах та м. Рівне (84,5). Летальних випадків від ускладнень кору в нашій області не зареєстровано.

Захистити від хвороби може тільки вакцинація. В області в кожному щеплювальному пункті є достатня кількість вакцин проти кору, епідпаротиту та краснухи (КПК) “Пріорикс”, виробництва “Глаксо Сміт Кляйн”. Загалом, залишок вакцини в області складає 35 тис. доз. Якщо дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або ви не можете згадати, коли і які щеплення робили дитині, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

null

Рівненський обласний лабораторний центр

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews