Діти з діабетом вперше підкорили найвищу точку українських Карпат

11.07.2018 12:43   Опубліковано : Ірина Мадзій
Джерело: TeNews

У рамках проекту «ДіаГоверла» 12 переможців Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з діабетом вперше підкорили найвищу точку українських Карпат - Говерлу, щоб довести усім, і в першу чергу самим собі, що діабет вершинам не завада.

До соціальної ініціативи компанії «Санофі в Україні», яка реалізовується за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів України приєдналися і журналісти різних видань країни.

- Саме завдяки роботі журналістів вдається привернути увагу суспільства до актуальних питань, зокрема діабету, ефективного контролю захворювання та способів його профілактики, - розповідає журналіст, краєзнавець Роман Островський. - Разом із хлопчиками та дівчатками, підкоряючи вершину ми мали можливість з перших вуст дізнатися, які емоції переповнюють дітей, які почуття вони переживають та з якими викликами зіштовхуються на шляху до вершини. Ще у Заросляку, біля підніжжя, усі діти виміряли рівень цукру в організмі та пульс. Потім цю процедуру здійснювали неодноразово під час сходження. Відпочинки були за необхідності, а також довгострокові, де усі учасники сходження мали можливість з’їсти горішки, яблука, банани, випити води для укріплення організму.

Краєвиди Карпат, які спостерігали діти при сходженні – описати важко, їх треба було бачити. Чим вище піднімалися, тим красивішими вони були. Вершина зустріла всіх прохолодою, вітром і сирістю – та це не стало перешкодою виявленню позитивних емоцій, захопленню і радості у дітей, що її покорили.

Сходженню на найвищу в Україні гору Говерлу (висота 2061 м) передували інструктажі із усіма учасниками цієї акції, яку проводив Влад Чумаченко, гід із м. Києва, із групою інструкторів. Матеріальне забезпечення організували працівники компанії «Санофі в Україні».

Усі діти із діабетом довели, що вони можуть витримати будь-які труднощі, які трапляються на їхньому життєвому шляху, що «Діабет вершинам не завада!».

null
Фото Романа Островського.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews