У Тернополі затримали цвинтарного крадія, що пошкоджував могили на Микулинецькому кладовищі (Відео)

13.07.2018 21:13   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

Про пошкодження надгробної кришки на могилі свого батька заявив 65-річний тернополянин. Зловмисник, відриваючи ручки, що були виготовлені з латуні, спричинив пошкодження  і самої кришки.

Оперативникам вдалося встановити особу крадія. Вандал промишляв на Микулинецькому кладовищі протягом трьох місяців. Це раніше судимий житель обласного центру 1975 року народження, наркозалежний.

Читайте також

Нічого святого: у Тернополі невідомий вкрав гроші з храму (Відео)

Правоохоронці опрацювали відео з камер спостереження поблизу кладовища, а згодом встановили місця збуту крадених з цвинтаря речей. Виявилось, що підозрюваний причетний до майже сорока (!) фактів, пов’язаних з наругою над могилами, - повідомив заступник начальника Тернопільського відділу поліції  Сергій Гатанюк. І, можливо,це ще далеко не повний їх перелік.

Зловмисника допитано. Під час обшуку у крадія вилучили вісім металевих ваз. Він зізнався, що крадені декоративні елементи здавав на металобрухт майже за безцінь, а потерпілі заявляють про збитки у тисячі гривень. Виручені кошти витрачав на наркотики до харчі.

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато за статтею 297 ККУ – наруга над могилами. Зловмиснику загрожує покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews