Жінки-лідери: як тернополянка відмовилась від крутої посади заради мрії (Фото)

14.07.2018 23:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: 20 хвилин

Жінки-лідери – вони демонструють неабияку силу волі та впливають на суспільні зміни. У кожному випуску «RIA плюс» - продовження серії публікацій про відомих тернополянок, які пройшли через терни до зірок, здолали багато перешкод заради свого успіху, пише сайт 20 хвилин. 

Завдяки їй багато тернополянок усвідомили свою значущість, навчилися розуміти себе та своїх дітей. Засновниця «Best Mama club» Людмила Муринська  регулярно організовує цікаві та корисні заходи для матерів за участю досвідчених тренерів – психологів, коучів, лікарів, мистецтвознавців та інших.

Створенню «Best Mama club» передувала довготривала кар’єра  у сфері торгівлі. Пані Людмила більше 10 років працювала на керівних посадах, вона долучалася до відкриття магазинів відомих брендових мереж.  В одну мить тернополянка відмовилася від стабільного доходу, розміреного життя заради своєї мрії – започаткувати клуб, який би збирав ініціативних мам та допоміг їм розкрити себе.

Історія успіху: зрозуміла, що хоче змін

У 2015 році наша співрозмовниця пішла у декретну відпустку. Для людини, котра звикла до постійної зайнятості, руху та купи робочих обов’язків, перелаштуватися на щоденну домашню роботу було не так вже й легко. Звісно, материнство дарує незабутні відчуття. Поруч з дитиною жінка розкривається та починає розуміти, чого вона насправді хоче.

 - Коли я трохи вирвалася зі звичного вихору подій, то зрозуміла, що хочу щось змінити у своєму житті, - розповідає героїня публікації. – Я повернулася на основне місце роботи, коли синочкові виповнилося сім місяців. Усе вже було інакше, ніж колись. Після того мене запросили спікером на жіночий фестиваль у Львові, мені там дуже сподобалося . Тоді в мене закралася думка, що варто більше розбиратися в собі, дізнаватися про дитину, а не просто бути робочою конячкою. Останні 15 років я працювала-працювала-працювала, забувши, що я жінка та дружина. Захотілося вдихнути новизну у своє життя.

Минулоріч якраз на День Матері Людмила Муринська запросила жінок на бізнес-ланч із сімейним психологом Оленою Ксьондзик (м. Львів). За горнятком кави у кав’ярні-кондитерській «Колєжанка» відверто спілкувались про виховання діток та стосунки у сім’ї, адже кожна мама прагне дати своїй дитині найкраще. Такий формат зустрічі дуже сподобався матусям, тож засновниця «Best Mama club» пообіцяла регулярно організовувати подібні зустрічі. І от протягом року відбулося вже 24 таких зібрання, пані Людмила організувала два фестивалі, а зараз готується вже до третього.

null
Фото: 20 хвилин

ЇЇ місія – єднати та зміцнювати сім’ї

З основного місця роботи тернополянка звільнилася майже одразу після того, як провела першу зустріч у своєму клубі. Етап переходу від одного заняття до іншого був складним, зізнається вона.

- Два місяці я була в депресивному стані, без роботи, без звичного доходу. Рідні не розуміли – як так: відмовитися від усього заради хобі та рожевих мрій. Страх – це невід’ємна складова успіху, щоб чогось досягнути, треба перебороти те, що нас стримує та не дає змоги рухатись вперед, - говорить вона.

Наразі «Best Mama club» популярний не тільки серед тернополянок, а жителів інших регіонів. Проект починає масштабуватися. Зараз уже відбулися зустрічі клубу в Рівному і Хмельницькому, попереду – Львів та інші міста країни.

 - Я прагну, аби кожна жінка побачила в собі потенціал, зрозуміла, що вона хоче, змогла втілити у реальність усі свої мрії. Дуже багато тернополянок хочуть мати власну справу, але не знають, із чого почати. На зустрічах клубу вони мають змогу отримати кваліфіковані поради бізнес-експертів. Крім того, «Best Mama club» ще і єднає сім’ї. Мені дуже приємно, коли підходять жінки і говорять, що хотіли розлучатися із чоловіками, а після зустрічей вони зрозуміли, що їхні стосунки мають шанс продовжуватися та бути щасливими. Чесно, це найбільша віддача за всі недоспані ночі та зусилля.

Освіта: завжди потрібно вдосконалюватися

Аби успіх не згасав, як полум’я свічки, потрібно займатися саморозвитком та вдосконалювати саму себе, вважає героїня розповіді. Нещодавно вона пройшла повний курс по розвитку особистого бренду, тож чудово орієнтується в бренд-менеджменті. До слова, Людмила Муринська ввійшла в топ «500 найвпливовіших жінок України 2018 року».

На питання, як не боятися самореалізації,  співрозмовниця відповідає: «Потрібно здолати свій страх».

 - Розпочинати власну справу і боятися – це те саме, що іти до моря і боятися піску. Адже він є під ногами, від нього нікуди не подітися, але його можна легко змити у морській водичці, - продовжує вона. – Свого часу мені також було складно перелаштуватися на нове життя, нові прагнення та призвичаїтися до змін. Але я хотіла цього всієї душею. І зараз я отримую неабияке задоволення від того, що роблю. Адже раніше я просто заробляла гроші. Коли ти заробляєш заради того, аби заробляти, усе складається не так, як потрібно. Тебе переслідують проблеми, хвороби та інші неприємності. А коли ти працюєш задля себе, заради свого задоволення, тоді все інакше…

null
Фото: 20 хвилин

Сім’я: ділять обов’язки з чоловіком навпіл

Аби мати змогу реалізувати свої творчі плани та задуми, пані Людмила знайшла ідеальний спосіб, як завчасно вийти з декретної відпустки. Коли вона повернулася на свою попередню роботу, то вони з чоловіком домовились: будуть залишатися із сином два/через два. Коханий поставився з розумінням до такої пропозиції. Тривалий час так і було. Тепер, коли жінка займається «Best Mama club», то в будні дні вона повністю займається вихованням дитини. А у вихідні трирічний Артемчик лишається із татком. Тоді мама може попрацювати та подумати про власні проекти.

Чоловік пані Людмили – Андрій працює на виробництві. На відміну від своєї обраниці, він звик до чіткого графіку роботи, стабільності та постійності у справах. А от його дружина любить експериментувати, змінювати щось у своєму житті

Відпочинок – на морі у позі «тюленя» 

Серед хобі співрозмовниці – вишивання картин та ікон. Щоправда, від свого захоплення останнім часом доводиться відмовлятися. Серед шкідливих звичок пані Людмила може виокремити хіба що нелюбов до кулінарії.

 - Не люблю готувати та й годі. Добре, що ми з чоловіком добре розуміємось у цьому питанні. Він залюбки допомагає мені в цій справі, чим суттєво полегшує моє життя, - посміхаючись резюмує жінка.

Відпочинок сім’я проводить по-різному. Дужу люблять бувати на морі. Нещодавно втрьох відпочивали в Єгипті.

 - Я дуже люблю лежати на березі у позі «тюленя», - жартує тернополянка. – Після тижня пасивного відпочинку уже хочеться їхати на екскурсії, пізнавати країну, відкривати її таємниці.

Порада експерта: не бійтеся прийти

Наостанок героїня публікації радить усім тернополянам замислитися, що їм би хотілось отримувати від життя.

Якщо ви маєте мрію і не знаєте, як її втілити, не бійтеся прийти на зустрічі «Best Mama club».

До нас і чоловіки навідуються, не лише жінки. А коли обоє партнерів мають спільне захоплення, інтереси та прагнення збудувати міцну сім’ю, тоді усе в них складається дуже класно, - завершує Людмила Муринська.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 20 хвилин