У Зарваницю цього року прибуло близько 100 тисяч прочан (Фото)

16.07.2018 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська міська рада

Відбулася Загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру у Зарваниці, приурочена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні. Архієрейську святу літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук. Загалом у Зарваницю цього року прибуло близько 100 тисяч прочан не лише з усієї України, а й з різних країн Європи та світу.

Читайте також

Президент України разом з паломниками молився в Зарваниці (Відео, Фото)

У спільній молитві взяв також участь міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Цьогорічна проща до Зарваниці присвячена 1030 річниці Хрещення України-Руси Володимиром Великим, часу, коли Україна долучилася до Християнської сім’ї. Це визначна дата для нас зараз. Це нагадування нам, що ми є християнською державою з більш ніж тисячолітньою історією. Це відповідь нашим ворогам, що намагаються знову вкрасти нашу історію. Розділити нас. Посіяти сумнів у правильності нашого шляху. Сьогодні ми молимося за мир в Україні. Стаємо сильнішими духовно. А коли ми сильні духовно, то будемо сильними і фізично. Будемо робити все можливе, щоб в Україні запанував мир і добробут, - зазначив Сергій Надал.

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська міська рада