Рівнянам на замітку: чи має право роботодавець змушувати жінку у відпустці по догляду за дитиною переводити на іншу посаду?

16.07.2018 10:27   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

На це питання відповідає заступник начальника Управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карп’юк.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 32 КЗпП України переведення на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації, а також переведення на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, допускається тільки за згоди працівника, за винятком випадків, передбачених ст. 33 КЗпП України, та в інших випадках, передбачених законодавством.

Таким чином, у вашому випадку для переведення на іншу посаду має бути ваша добра воля, яку ви маєте висловити у письмовій заяві.

Також абзацом другим ч. 3 ст. 2 Закону України «Про відпустки» передбачено, що право на відпустки забезпечується гарантованим наданням відпустки визначеної тривалості із збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги) у випадках, передбачених цим Законом.

Управління Держпраці в Рівненській області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews