На майдані Незалежності у Рівному провели арт-інсталяцію на тему торгівлі людьми (Фото)

30.07.2018 17:47   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
У Рівному «Лабіринт можливостей» присвятили Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми. На майдані Незалежності провели арт-інсталяцію, щоб акцентувати увагу до проблем сучасного рабства.

Проходячи квест по лабіринту, що складається із 254 картонних коробок, всі охочі відповідали на запитання та, в залежності від відповідей, рухались у відповідному напрямку. На фінішній прямі учасники дізнавалися про правила безпечних подорожей, проблему протидії торгівлі людьми, ризики нелегального працевлаштування та про міграційну поведінку. Також їм розповіли про допомогу від держави у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Усім присутнім роздали інформаційні брошури, а найактивнішим учасникам квесту подарували сувеніри.

Ініціювало масштабну акцію, що відбулася у багатьох містах України, Міністерство соціальної політики України. У Рівному до її проведення долучилися  департамент соціального захисту населення Рівненської ОДА, Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», служби у справах дітей, центр зайнятості, поліція.

«На жаль, зараз активно розвивається досить завуальований злочин, який проявляється в повній мірі. В ситуації торгівлі людьми потрапляють як чоловіки, так і жінки, і молодь, і діти. Будь-яка трудова примусова праця прирівнюється  до рабства, відтак – заборонена», - зазначає голова Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Ініціатори розповідають, що і раніше проводили подібні акції, роздавали стрічки та листівки. Однак квест-лабіринт спорудили вперше. І  все для того, аби донести рівнянам і гостям міста думку про те, що потрібно бути максимально обізнаним у міграційній сфері.

«Ми – громадяни незалежної України, і нам потрібно активно формувати свідоме ставлення до власної безпеки. Запам’ятайте, якщо ви потрапили в ситуацію торгівлі людьми, то повинні звернутися в органи соціального захисту населення. Там вам гарантовано нададуть юридичну, медичну та психологічну підтримку», – наголосила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олена Олішкевич.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА

 

null
Фото РОДА
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews