Патрульні затримували хлопця, який розбив вікно в аптеці. Тепер підозрюваний один з патрульних (Оновлено)

03.08.2018 00:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: 20 хвилин

Як повідомляють в управлінні патрульної поліції в Тернопільській області,  7 січня патрульні отримали орієнтування, що на вул. Опільського група невідомих осіб розбила вітрину в аптеці. Один з екіпажів якраз був неподалік і виявили групу осіб, серед яких був хлопець, який підпадав під орієнтування - високий і у в'язанній шапці.

Патрульні запропонували йому пройти до міського відділу поліції для з'ясування обставин. Хлопець не реагував на прохання патрульних та зухвало поводився, збирався просто піти з місця події. Після того, як патрульні неодноразово попередили хлопця, щоб він перестав хуліганити, одягнули на нього наручники і доставили у поліцейський відділок. Там він повідомив, що неповнолітній і поліція викликала його бабусю.

null

Рідні хлопця конфлікт з представниками аптеки вирішили, і ті забрали заяву з поліції. А згодом звинуватили патрульного, що той, на їхню думку, вчиняв неправомірні дії щодо їхнього сина. Звернулись в прокуратуру. Під час свідчень у суді патрульний повідомив, що мама того хлопця пропонувала вирішити конфлікт - якщо патрульний заплатить їхній сім'ї 60 000 грн.

Наразі патрульному оголосили підозру за ст. 126 та 125 ККУ. Прокурор просить, щоб патрульного відсторонили від обов'язків терміном на два місяці поки триває досудове слідство.

Справу розглядали в Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області 1 серпня. Під час засідання суддя допитала начальника управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдана Шевчука. Той повідомив, що патрульний відповідальний, службу несе дотримуючих цинних норм законодавства, проявив себе добросовісним. Пан Шевчук зазначив, що колеги патрульного характеризують його тільки з позитивної точки зору. Від 7 січня і до моменту засідання патрульний продовжував працювати та виконував свої обов'язки. Скарг від громадян щодо його роботи - не було. А підтримати свого колегу на судове засідання прийшло більше 30-ти патрульних.

В результаті суддя не задовільнила клопотання прокурора про відсторонення патрульного від виконання обов'язків на два місяці.  


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 20 хвилин