У Тернополі висадять екзотичні дерева

04.08.2018 17:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська міська рада

Триває реконструкція вулиці Чорновола у Тернополі, під час якої заплановано  облаштувати пішохідну алею з екзотичними деревами та велодоріжкою за рахунок влаштування проїзду.

- У рамках реконструкції вулиці Чорновола ми плануємо висадити тут червонолисті клени. Такі насадження допоможуть досягнути ефекту рамковості, який підкреслить багатогранність -гамми зелених кольорів і створить особливу атмосферу на даній вулиці, - повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.

Як розповідає Олег Соколовський, каштани, що ростуть на вулиці Чорновола досягнули своєї вікової межі. Зникають і інші дерева, які мають поверхневу горизонтальну кореневу систему, зокрема, берези і туї, пише Тернопіль житлово-комунальний.

- Ми втрачаємо ряд порід дерев, які вже до нас не повернуться, зокрема каштан, який тотально нищить мінуюча міль. Середина літа, а каштани вже всі жовті, а це свідчить про те, що їх треба замінювати на такі, що краще адаптуються у нашому кліматі. Під час проведення капітального ремонту ми здійснювали заміну мереж водопостачання та теплопостачання, відтак побачили, що коренева система каштанів, які ростуть на Чорновола, надзвичайно потужна і руйнує фундаменти прилеглих будівель. Разом з тим, деякі корені були пошкоджені екскаватором при заміні комунікацій, тому питання заміни цих насаджень термінове, - наголосив фахівець.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська міська рада