На Рівненщині створили Центр громадського здоров’я

Перший в Україні. Задля збереження здоров’я та збільшення тривалості життя населення

05.08.2018 18:44   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Саме такі основні завдання у новоствореного Центру громадського здоров’я у Рівненській області.

Як повідомила в.о. керівника закладу Олена Гандзюк, нова структура утворилася шляхом об’єднання трьох центрів: профілактики та боротьби зі СНІДом, статистики та здоров’я. Впродовж декількох місяців тривала підготовча і організаційна робота до запуску установи – створення комісії з реорганізації, процедура скорочення та переведення працівників.

Офіційно заклад зареєстровано 30 липня і вже видано перший наказ – введення штатного розпису в дію.

«Створення єдиної системи громадського здоров’я – обов’язок України перед ЄС. І це правильно. Адже величезні гроші виділяються на лікування важких захворювань, проте починати потрібно саме з профілактики здоров’я. І Рівненщина – одна з перших областей, де було прийняте рішення про створення Центру. До цього профілактика захворювань у нас здійснювалась різними організаціями. Зі створенням нової структури консолідуються зусилля для реклами здорового способу життя», - розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. 

Центр громадського здоров’я працюватиме за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 38. Серед основних завдань якого – збереження здоров’я населення тапрофілактика захворювань, виявлення пріоритетних проблем в галузі, епіднагляд за хворобами, забезпечення готовності та планування на випадок надзвичайних подій.

Мережу центрів громадського здоров’я створюють по всій Україні. На національному рівні ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» розпочав функціонувати наприкінці 2016 року.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews