Зарплата сімейного лікаря зросла в середньому вдвічі

05.08.2018 22:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: TeNews

У липні “гроші пішли за пацієнтом”, а відтак медики у закладах первинної ланки, які перейшли на нову модель фінансування, отримали підвищені зарплати, про це повідомляють на сторінці у фейсбуці Міністерства охорони здоров'я України.

У 161 медичний заклад первинної медичної допомоги надійшло 255,3 млн грн від НСЗУ Національна служба здоров'я України, згідно з тарифами за медичне обслуговування пацієнтів.

У автономізованих медичних закладах які підписали договори з НСЗУ змінився підхід до формування зарплат. Відтепер розмір винагороди більше не прив'язаний до бюджетної сітки.

Рішення про планування бюджету та підвищення заробітних плат на місцях ухвалюються колективами медичних закладів. Рівень зарплатні може залежати від кількості декларацій, які підписав лікар з пацієнтами, або інших показників. Тому підхід до оплати праці та момент початку підвищення відрізняється у кожному закладі.

Які зарплати отримали медики в липні у закладах, що вже долучилися до реформи докладніше читайте на сайті МОЗ: https://bit.ly/2O6DQcU.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews