На Рівненщині надходження від транспортного податку зросли удвічі

06.08.2018 20:30   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

За сім місяців нинішнього року  2,3 млн. грн. транспортного податку спря

мували власники легкових авто до місцевих бюджетів області. Лідерами серед платників податку є фізичні особи, які перерахували до місцевої казни регіону 53 відсотки або 1,2 млн. грн. від загальних надходжень. Внесок власників вартісних авто - юридичних осіб склав 1,1 млн. грн. Про це повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження транспортного податку зросло на 1,2 млн. грн. або 120 відсотків. Серед районів області найбільша сума транспортного податку надійшло до місцевих скарбниць: м. Рівне – 1053,4 тис. грн.; Рівненський район – 189,1 тис. грн.; Сарненський район 184,5 тис. грн.

 Нагадаємо, що у 2018 році транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень, сплачують власники легкових автомобілів віком не старше п’яти років, вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат (встановлених на 1 січня 2018 року).

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларації. Сплачується платіж авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об'єкта або об'єктів оподаткування, які їм належать і зареєстровані в Україні, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей,  отриманих від органів внутрішніх справ.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews