Електричний операційний стіл з’явився у Рівненській обласній дитячій лікарні

11.08.2018 13:30   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Таке унікальне обладнання відтепер працюватиме в ортопедо-травматологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні. Нове обладнання придбали завдяки перемозі в конкурсі проектів Державного фонду регіонального розвитку.

Як повідомив головний лікар обласної дитячої лікарні, депутат обласної ради Віталій Бойко, вигравши конкурс, заклад отримав 2,9 млн. грн з державного бюджету на придбання комплекту обладнання.

null
Нове обладнання. Фото з мережі Інтернет

Ще 10 відсотків від суми додано з бюджету області. У найближчі тижні в лікарню має надійти ще електронно-оптичний перетворювач – обладнання, яке дасть можливість медикам проводити операції на новому електричному столі в реальному часі.

«Раніше ми спершу робили рентген, а вже потім проводили хірургічне втручання. Натомість електронно-оптичний перетворювач дасть змогу робити знімки безпосередньо в ході операції. Лікар бачитиме все на моніторі в реальному часі», – пояснив особливість нового обладнання Віталій Бойко.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews