Як не позбавити дитину батька при розлученні. Топ 6 порад

12.08.2018 10:31   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Коли для двох дорослих – чоловіка і жінки – розлучення — це крок до нового життя, то для їхніх спільних дітей — це втрата рідної й близької людини. Усе ще не так боляче, коли батько – п’яниця, нероба, дебошир, сімейний тиран, егоїст і скнара… Тоді дитині гірко, але усе зрозуміло… А якщо тато в очах дитини найкращий? Якщо їхні стосунки хороші? Про те, як розлучитися із чоловіком, але не розлучити дитини з батьком, – у наших порадах.

 Не забороняйте дитині бачитися з татом

Якщо їй не подобатимуться ці зустрічі, вона сама від них відмовиться. Не виступайте проти їхніх спільних походів у парк, на природу, в гості до татових знайомих, звісно, якщо колишній чоловік попередить вас про це заздалегідь і гарантує безпеку дитини. Коли тато час від час буває поряд, діти легше переживають розлучення батьків.

Обговорюйте життя дитини з колишнім чоловіком

 Чим більше розмов про це, тим більше враження їхньої єдності. Дозволяйте йому вирішувати дитячі проблеми за свій рахунок, мотивуючи це тим, що «тато може все, що завгодно»… Нехай чоловіче самолюбство попрацює на користь і дитині, і вам. Тим більше, що, перетворюючись на «тата вихідного дня», чоловіки з усіх сил намагаються довести свою «татоспроможність».

Залиштеся із «колишнім» друзями

Чи хоча б  добрими знайомими. Усе ж таки між вами було стільки хорошого… А для дитини це буде прикладом мирного вирішення суперечностей. І вона не страждатиме від сварок між вами, бо для дитини однаково любі як мама, так і тато.

З бабусями й дідусями не розлучаються

Нехай дитина підтримує контакт із батьками колишнього чоловіка, якщо вони цього хочуть. Зрештою, це подарує вам кілька вільних годин чи днів. Можливо, вони допомагатимуть одягти дитину, а влітку повезуть на море… І ніхто не гарантує, що в майбутньому ваша дитина не потребуватиме їхньої підтримки. Ви готові взяти на себе таку відповідальність?

Не дозволяйте власним образам узяти верх над здоровим глуздом

 Як би не було боляче, яке б розчарування ви не пережили – дитина тут ні при чому. Не ототожнюйте її з колишнім чоловіком, не переносьте своє роздратування на неї. Дитині і так боляче, тільки вона цього не усвідомлює. Не говоріть погане про її тата, дідуся і бабусю з татового боку, адже дитина – їхня частина. «Поганий тато – значить, і я поганий (а)! Мама мене не любить!»

Не бійтеся поганих слів про вас з боку колишнього чоловіка

 Якщо після розлучення ви будете підтримувати офіційні стосунки, приводів для таких висловлювань просто не буде. Якщо ж щось таке і з’явиться, то це «мінус» татові і свекрусі, а не вам. Дитині ж можна пояснити, що і дорослі люди говорять дурниці.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews