На Рівненщині всихають хвойні ліси

12.08.2018 16:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv

На Рівненщині площі хвойних лісів, які всихають, різко збільшуються. Нині майже 900 гектарів вже уражені короїдами, кажуть рівненські лісівники.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович зауважив, що з липня цього року площі всохлих дерев різко почали збільшуватися.

Зокрема, тому, що їх не встигають вирізувати. Деревини стає більше, а переробники не мають можливості приймати її всю, що призводить до економічних втрат.

Окрім цього, пан  Сухович зазначив, що в інших областях України вже переймають досвід поляків та білорусів у боротьбі з короїдами.

Наприклад, у Сумах та Харкові хочуть створити спеціального жука, який буде слугувати так званою біологічною «зброєю» проти деревних шкідників. Щоправда, усе поки на стадії розробки.

Єдиним способом боротьби з короїдами на сьогодні є вирізка уражених дерев, щоб шкідники не розповсюджувалися на здорові хвойні насадження.

За матеріалами https://ritm.tv 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv