У Смизькій громаді відбувся ІІ креативний етнофестиваль «Ластівка FEST»

13.08.2018 12:51   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

 

Метою фесту є пошук і підтримка нових талантів Смизької громади, популяризація та пропаганда дитячо-юнацької творчості, розвиток навичок співпраці та обмін культурним досвідом між творчими колективами і керівниками секторів культури і молодіжної політики в ОТГ, збереження та промоція локальної культурної спадщини, в тому числі й фольклору. Про це повідомляє сайт «Освіта Рівненщини».

null
 


Цей культурний фестиваль спрямований на руйнування стереотипів та створення почуття толерантності через позитивну атмосферу культурного і традиційного обміну унікальних традицій різних громад нашого краю. Талановита молодь і дитячі колективи дарували неповторні композиції і позитивні емоції гостям та учасникам фесту, що розпочався з літературної композиції про сучасне сьогодення, яке тісно переплітається з війною на Сході та ідеологічною боротьбою з пострадянськими стереотипами на мирній території.

Сам фестиваль був розділений на три частини: навчальна – панельна дискусія про креативні індустрії в громадах, зустрічі та майстеркласи з громадськими активістами; фольклорна – виступи аматорських колективів, вокалістів і танцюристів, майстер-класи від Андрій Ляшук; молодіжна – виступи гостей – рок-гуртів Jenny GarrisMentions bandгурт Жнива (rock-band Zhnyva)Еней та святкова дискотека.

Протягом фестивалю діяв бібліотечний простір, де діти з батьками мали змогу пограти на українських народних музичних інструментах, виготовити креативні вітальні листівки з нагоди свята, почитати сучасну українську літературу, пограти настільні ігри, завітати в літературне кафе та зробити фотографії на пам”ять у барвистій фотозоні. За словами народного депутата Олександра Дехтярчука фестиваль «Ластівка FEST» став найуспішнішим проектом Смизької громади за час її існування, що дозволяє консолідувати зусилля у розвитку молодіжної політики та реформуванні культурної галузі ОТГ.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews