Трагедія в Житомирі: задушив, щоб помститися

14.08.2018 23:53   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос України

У понеділок 13 серпня стали відомі нові подробиці загибелі 20-річної житомирської студентки. 2 серпня вона пішла з дому і не повернулася. 6 серпня до поліції надійшло повідомлення про її зникнення. 8 серпня її тіло, присипане будівельним сміттям, виявили в яру біля одного з приміських сіл. Уже наступного дня затримали підозрюваного в убивстві.

Виявилося, що ця історія тісно пов'язана з іншим злочином. Нещодавно той, кого підозрюють у вбивстві дівчини, з якою він був добре знайомий, сам був потерпілою стороною. Він по черзі проживав то в Києві, то в Житомирі. За словами 31-річного чоловіка, до квартири в Києві, яку він орендував, увірвались троє незнайомців. Вони побили його та, погрожуючи, вивезли до райцентру на Київщині, а згодом перевезли до Житомира, де утримували в одному з гаражних кооперативів. Викрадачі вимагали від чоловіка переоформити на них нерухоме майно. Уранці 30 червня йому вдалося втекти і звернутися до поліції. Упродовж доби поліцейські встановили викрадачів чоловіка та затримали організатора злочину, який нині під вартою.

Жертва того нападу швидко вирахував, хто повідомив нападникам про місце його проживання у столиці. 2 серпня, в день зникнення дівчини, між ними виник конфлікт. Як розповів начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко, чоловік, погрожуючи пістолетом, намагався змусити дівчину випити у машині заздалегідь приготовану небезпечну суміш, однак вона опиралась і до останнього боролась за життя. Тож підозрюваний задушив її.

Поліцейські затримали його 9 серпня на одній з вулиць обласного центру, коли він, помстившись тій, що навела на нього інших злочинців, прямував до житла чергової співмешканки. У чоловіка вилучили гранату РГД-5, пістолет та дорогі прекурсори. За інформацією поліції, він також причетний до незаконного виготовлення та поширення синтетичних наркотиків.

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос України