На день міста до Рівного приїдуть на пісенну «Фієсту» лучани

16.08.2018 10:40   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

У день міста 26 серпня в Рівне прибудуть особливі гості - пісенний десант з м. Луцьк. Музична зустріч відбуватиметься в рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій». Організатором є творче об’єднання «Фієста».

null
Фото з мережі Інтернет

Нагадаємо, що розпочиналось це об’єднання також у серпні 2004 року. Основою для його створення була громадська ініціатива поета і композитора Павла Павелка, яка отримала підтримку Рівненського міського відділу культури Рівненського міськвиконкому в особі начальника Андрія Ткачука і Луцького відділу культури Юрія Войноровського.

null
Поет і композитор Павло Павелко. Фото з мережі Інтернет

За словами Павла Павелка: «З того часу щороку мають місце зустрічі рівнян з лучанами, а лучан – з рівнянами. Ми дуже схожі, але є та маленька різниця між нами, яка, виявляється, цікавіша, ніж схожість. Багато пісень звучало в Рівному і Луцьку. Багато розмов, творчих надій і злетів відбулось за цей час. Передаємо вітання першим учасникам пісенної фієсти Галині Конах (м. Луцьк), Марії Мядюті (м. Луцьк), Адаму Горбатюку (м. Луцьк) і рівнянам Наталії Овсіюк, Юрію Гончару, Юлії Тимощук, Ользі Величко, гурту «Фаетон» і гурту «Країна «У». Тоді і народились рядки, які злилися з музикою і народилась пісня:

«Ще наше свято не скінчилось…

«Фієста» - на календарі.

Ще мають сенс і мають силу

Пісенні вечори…»

Ми сподіваємось, що час наших майбутніх пісенних фієст подарує нам тепло зустрічей, натхнення у творчості, а також маленьке пісенне диво у виконанні найартистичніших учасників наших міст, найпісенніших міст України». 

null
Фото з мережі Інтернет

Пісенна фієста «Рівне – Луцьк-2018» відбудеться 26 серпня 2018 о 16 год. в м. Рівне у парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка, а 8 вересня 2018-го року рівняни виступатимуть  м. Луцьк. Це відбудеться о 14-й годині в м. Луцьк у парку відпочинку ім. Лесі Українки.

null
Фото з мережі Інтернет

Повідомив про пісенну фієсту «Рівне-Луцьк-2018» Голова оргкомітету, поет і композитор Павло Павелко

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews