Тернопільська місцева прокуратура співпрацює з правоохоронними органами інших країн

В умовах інтеграції України до Європростору, Тернопільська місцева прокуратура активно надає міжнародно-правову допомогу країнам Європейського Союзу,  здійснюючи  міжнародне співробітництво, обсяг якого визначається нормами Кримінального процесуального закону України та міжнародних договорів, а за їх відсутності - на засадах взаємності.

Так, Тернопільською місцевою прокуратурою в рамках   Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах від 24.05.1993, надається міжнародно –правова допомога  у кримінальних провадженнях, шляхом їх перейняття, стосовно використання громадянами України підроблених документів про дозвіл на працю.

Також прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у провадженнях стосовно мешканців Тернопільщини, які скоїли крадіжки у приватних осіб та вчинили ДТП на території інших держав.

Загалом  впродовж 2018 року Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у одинадцяти  кримінальних провадженнях, що надійшли для розслідування з-за кордону.

Окрім того, в поточному році Тернопільською місцевою прокуратурою  виконано більше двадцяти запитів про надання міжнародної правової допомоги з таких країн як Республіка Польша, Республіка Угорщина, Республіка Словакія, Французької Республіки, Швейцарської Конфедерації, держави Ізраїль та інших.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області