Для жертв домашнього насилля в Україні хочуть створити притулки

23.08.2018 16:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

22 серпня 2018 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі». Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Зазначений документ розроблено відповідно до законів України  «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», якими передбачено запровадження  дієвого механізму надання допомоги та захисту осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, зокрема, створення спеціалізованих служб підтримки для таких осіб.

Основною метою створення притулків є надання постраждалим особам місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги: психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

Притулки створюватимуться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до потреб територіальної громади.

Реалізація прийнятої Кабінетом Міністрів України постанови сприятиме впровадженню в національне законодавство міжнародних стандартів у сфері надання допомоги жертвам насильства, вдосконаленню системи соціального захисту постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, запровадженню в територіальних громадах нових послуг для таких осіб.

Своєчасне отримання у притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг жертвами домашнього насильства сприятиме відновленню їхніх соціальних функцій, морального, психічного та фізичного здоров’я.

За матеріалами Міністерство соціальної політика.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews