Швидка медична допомога скоро їздитиме на виклики по-новому

Прикарпатцям поки що панікувати не варто.

26.08.2018 23:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: IF Область.Онлайн

Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун каже, що згідно медичної реформи, бригади лікарів тепер виїжджатимуть тільки на дійсно екстрені ситуації. Жінка додає, що реформа розпочнеться із первинної медичної допомоги, тобто із сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів, пише - .

Ключовий момент у тому, що раніше медики швидкої ділилися на лікарські та фельдшерські, то тепер залишаються лиш бригади екстреної медичної допомоги. До їх складу входитимуть два парамедики та екстрений медичний технік. Також чи потрібна Вам екстрена допомога визначатиме Ваш сімейний лікар.

Заступник керівника центру екстреної медичної допомоги Івано-Франківська Ігор Бойчук наголошує, що наразі ці зміни є тільки у перспективі. Робота відбувається у тому самому режимі, що і до цього часу. Медики вирушають на всі виклики, які надходять.

Для фельдшерів спочатку передбачений курс навчання, після якого вони перекваліфікуються у парамедиків. Поки не відомо де їх навчатимуть.

Проблемою залишається низька заробітна плата лікарів та брак водіїв. Відтак, чекають на обіцянки чиновників підняти заробітки та забезпечити всім необхідним для якісної роботи. До слова, медики Прикарпаття за один день приймають близько 600 викликів. З них 200 в обласному центрі.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн