Львівські патрульні опрацювали 500 тисяч викликів за три роки

27.08.2018 17:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

За три роки служби львівські патрульні опрацювали понад півмільйона викликів.

Читайте також

Львівські поліцейські вчилися кермувати в екстремальних умовах

Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області, пише - Status Quo.

Вранці, 23 серпня, львівські патрульні розпочали робочий день з урочистого шикування, адже три роки тому, Львів став другим містом України, в якому з’явилась нова патрульна поліція. З нагоди 27-ї річниці незалежності України, інспекторам, які під час служби проявили високий професіоналізм та наполегливість, вручили подяки від начальника департаменту патрульної поліції, - полковника поліції, Євгенія Жукова.

Так, за 3 роки служби львівські патрульні опрацювали 565 164 виклики. Якщо аналізувати, то в перший рік отримали лише 68460 викликів, а вже наступні роки ця цифра виросла у 3 - 4 рази. Це говорить про те, що довіра до поліції виросла.

В середньому один екіпаж обслуговує 8-12 викликів за 12-годинну зміну. А середній час прибуття наразі складає 10 хвилин.

Патрульна поліція Львівської області обслуговує:

  • 6 районів міста Львова
  • 3 стаціонарні пости
  • 700 кілометрів доріг міжнародного та державного значення
  • Забезпечує охорону громадського порядку на 3 пунктах пропуску через державний кордон України

Лише за перше півріччя 2018 року, львівські патрульні виявили та зупинили понад 1500 водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп’яніння. Розкрили 267 випадків крадіжок, 43 грабежа та 6 розбоїв. Виявили 9 автомобілів, якими незаконно заволоділи. Виїхали на понад 5000 сімейних сварок та оформили понад 3000 дорожньо-транспортних пригод. Також за цей час було безліч ситуацій, коли патрульні надавали людям домедичну допомогу, запускали серце, евакуйовували з палаючих будинків та відмовляли від самозгуби.

Вже більше трьох місяців у Львові існує велопатруль. Основне завдання такого підрозділу – охорона громадського порядку у парках. Велопатрульні встигли відзначитися розкриттям декількох серйозних грабежів та розбоїв, адже часто саме в парки втікають злочинці після скоєного правопорушення.

В управлінні функціонує проект «Шкільний офіцер поліції». Головна мета - забезпечити безпеку дітей. Починаючи від дорожнього руху або правил поводження з небезпечними знахідками, і закінчуючи запобіганням вчиненню правопорушень та стосунками в сім’ї.

Також у Львові запрацював ТОР (абр. від Тактико-оперативне реагування). Основною метою діяльності є допомога екіпажам патрульної поліції у вирішенні складних викликів під час виникнення надзвичайних ситуацій. Окрім складних викликів, спецпідрозділ займається забезпеченням публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo