На Рівненщині зафіксували небезпечне захворювання

28.08.2018 12:13   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

27.08.2018 року, у зв’язку з випадком АЧС було проведено позапланове засідання  ДНПК при райдержадміністрації та прийняте рішення № 10 від 27.08.2018 року «Про оголошення неблагополучного пункту (спалаху) щодо африканської чуми свиней, встановлення зони захисту і зони нагляду та затвердження Плану заходів щодо недопущення поширення та ліквідації захворювання АЧС у неблагополучному пункті (вогнищі) індивідуального селянського господарства в с. Копиткове Копитківської сільської ради, зоні захисту та зоні нагляду».

В с. Копиткове, необхідно забезпечити забій всіх клінічно здорових свиней, які утримуються у підсобних індивідуальних господарствах громадян. Через стійкість збудника АЧС м’ясо з таких тварин необхідно переробити на тушонки. Заморожувати та засолювати – заборонено. Також заборонено ввезення чи вивезення з господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них протягом 40 днів з дня проведення дезінфекції в спалаху (неблагополучному пункті).

Ще раз звертаємо увагу громадян Здолбунівського району на небезпеку даного захворювання. А тому, утримуючи у індивідуальному господарстві свиней, просимо Вас забезпечити дотримання елементарних заходів біобезпеки, а саме:

- не допускати в хлів по сторонніх осіб;

- при вході в хлів встановити дезкилимок, який постійно заправляти дезрозчином;

- догляд за тваринами проводити у окремому одязі та взутті;

- проводити боротьбу з мухами, мишами та щурами.

А також:

- не купувати свиней без відповідних ветеринарних документів;

- в разі виявлення захворювання чи загибелі тварин негайно інформувати спеціалістів державної ветеринарної медицини на місцях;

- категорично забороняється купувати м'ясо та м’ясопродукти, які не пройшли ветеринарно-санітарної експертизи, а тим більше на стихійних ринках чи у не відведених місцях для торгівлі;

- при захворюванні чи загибелі свиней обов’язково повідомляти спеціалістів державної служби ветеринарної медицини за телефоном 2-25-96. 

Здолбунівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews