Всесвітня організація охорони здоров'я визначила 10 основних загроз глобальному здоров'ю у 2018 році

31.08.2018 18:30   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Всесвітня організація охорони здоров'я, продовжуючи боротьбу зі спалахами хвороб та іншими надзвичайними ситуаціями в усьому світі (НСУВС), визначила 10 основних загроз глобальному здоров'ю у 2018 році. Згадали і Україну.

1.Пандемічний грип.
Пандемія може призвести до мільйонів смертей і знищити понад 1% світового ВВП. За сто років, які минули, іспанський грип убив 100 мільйонів чоловік. Тепер у нас є кошти для виявлення і реагування на грип.

2.Військові конфлікти.
продовжують руйнувати системи охорони здоров'я в усьому світі - від Ємену до України, Південного Судану до Демократичної Республіки Конго. Воюючі сторони все частіше атакують медичні установи та працівників охорони здоров'я, а також життєво важливі інфраструктури.

3.Холера.
Хвороба, викликана холерними вібріонами процвітає по всьому світу. Щорічно в спільнотах, населених бідністю і конфліктами, гине близько 100 000 чоловік. У 2018 році ВООЗ підтримує кампанію щодо безпечності води, дотримання санітарії та гігієни.

4.Дифтерія.
Широке використання дифтерійної вакцини в рамках програм імунізації ліквідувало цю хворобу в більшості країн світу. Але дифтерія викликає загрозу в країнах, які страждають від значних прогалин в існуючих системах охорони здоров'я (Венесуела, Індонезія, Ємен, Бангладеш і Україна).

5.Малярія.
За оцінками ВООЗ протягом року реєструється понад 200 мільйонів випадків малярії в усьому світі, які призводять до 400 000 смертей. У Центрально-африканській Республіці і Південному Судані малярія вбиває більше людей, ніж війни.

6.Стихійні лиха.
Повені, урагани, землетруси та зсуви, можуть заподіяти велику кількость страждань і мати далекосяжні наслідки для здоров'я мільйонів людей. Засухи, що призводять до дефіциту продуктів харчування та недоїдання, часто пов'язані зі спалахами захворювань, в той час як теплові хвилі можуть викликати смертність, особливо серед літніх людей.

7.Менінгіт.
Вірулентний новий штам менінгіту циркулює в у 26 країнах Африки. Ризик великомасштабних епідемій небезпечно високий і за прогнозами можуть призвести до 34 мільйонів постраждалих.

8.Жовта лихоманка.
Кілька років тому жовта лихоманка була джерелом терору - знищенням популяцій і руйнуванням економіки. Кампанії масової вакцинації призвели до різкого зниження випадків в усьому світі, але на початку 2000-х років спостерігалося відродження гострого вірусного геморагічного захворювання в Африці та Америці, де 40 країн вважаються найбільш схильними до ризику.

9.Недоїдання.
45% смертей серед дітей у віці до 5 років пов'язані з недостатнім харчуванням. Для дітей, які недоїдають та мають ті чи інші медичні ускладнення, ВООЗ розробила спеціалізовані харчові набори.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews