У Рокитнівському районі на кордоні з Білоруссю почав діяти сезонний пропуск громадян для збору дикоросів

05.09.2018 11:29   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

Із 1 вересня на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Березове» Луцького прикордонного загону, що у Рокитнівському районі, розпочався другий етап сезонного пропуску громадян для збору журавлини, інформує сайт Рокитнівської РДА.

 Для стабілізації обстановки в прикордонні на цей період та запобігання масовим порушенням режиму державного кордону та прикордонного режиму між прикордонними відомствами України та Білорусі було досягнуто домовленостей про сезонний пропуск місцевих мешканців для збору дикоросів. Оформлення громадян в сезон збору журавлини буде здійснюватись в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове»  та «Дроздинь» щоденно з 08.00 до 20.00. 

Зауважимо, що протягом всього сезону збору дикоросів від державного кордону з профілактичною метою та відповідними роз’ясненнями законодавства було повернуто 388 дорослих та 47 дітей: деякі намагались скоротити шлях поза пунктами пропуску, а деякі так активно збирали ягоди на українській стороні, що через свою неуважність могли потрапити на територію суміжної країни. Крім цього, білоруськими прикордонниками було затримано 52 порушників державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань. Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Повідомляємо, що у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews