Замість бетонних півкуль на під’їздах до Театрального майдану у Тернополі будуть автоматичні обмежувачі руху

07.09.2018 14:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

У Тернополі на під’їздах до Театрального майдану, зі сторони Драмтеатру і зі сторони вул. Гетьмана Сагайдачного (на перехресті бульв. Т. Шевченка та вул. Гетьмана Сагайдачного) триває монтаж чотирьох дорожніх висувних стовпів – болардів, які обмежуватимуть заїзд транспортних засобів на відпочинкові території, - пише Голос.

Як повідомили в міському управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, раніше на тих місцях були обмежувачі руху у вигляді бетонних півкуль, проте водії нехтували ними і продовжували заїжджати на пішохідні доріжки. А облаштування болардів допоможе підтримувати порядок і контролювати пересування автомобілів, не обмежуючи при цьому прохід для пішоходів та заїзд технологічного транспорту, автомобілів швидкої, пожежної допомоги, а також – у період проведення святкових заходів на Театральному майдані.

Працівники підрядної організації наразі влаштовують траншеї для подальшого прокладання кабелю. При сприятливих погодних умовах, роботи заплановано завершити до кінця тижня.

Довідка

Болард — це автоматичний пристрій, призначений для обмеження в’їзду транспортних засобів, або резервування місць для паркування. Ці бар’єри вмонтовуються у дорожнє полотно, і за сигналом з пульта перекривають проїжджу частину за рахунок висувного елемента циліндричної форми.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос