«Інваспорту» Рівненщини - 25!

08.09.2018 13:25   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

Із нагоди ювілею в обласному академічному музично-драматичному театрі відбулися урочистості. Керівники  Рівного та області, представник Національного комітету спорту інвалідів України привітали спортсменів, тренерів та фахівців центру і вручили низку високих нагород та подяк, інформує  прес-служба Рівненської облради.

Оплесками і стоячи вітали першого та багаторічного керівника «Інваспорту» на Рівненщині, який  успішно керував ним 24 роки, Віктора Кучера. Голова обласної ради Олександр Данильчук нагородив Віктора Кучера Почесною грамотою. Відзнаки обласної ради отримали і нинішні фахівці центру. Однак розпочали урочистості з хвилини мовчання за тими, хто за життя зробив чималий внесок у розвиток інваспорту на Рівненщині та прославив нашу область на увесь світ. Сьогодні в регіональному центрі «Інваспорт» налічується 1500 людей. Спортсмени центру займаються 18 видами спорту. За чверть століття заклад виховав немало чемпіонів та призерів паралімпійських ігор. Саме наші спортсмени складають левову частку паралімпійської збірної України і щороку стабільно поповнюють скарбницю нагород центру «Інваспорт».Так, першим чемпіоном паралімпійських ігор в історії Рівненщини став Ігор Косенко (футбол), який нині тренує молодих спортсменів. За внесок в розвиток спорту серед інвалідів Ігоря Косенка нагородили відзнакою Національного комітету спорту інвалідів України.

Влада області теж не стоїть осторонь. Так, щороку зростає обсяг фінансування центру з обласного бюджету, присвоюються щорічні премії спортсменам з інвалідністю. За останні роки 10 спортсменів отримали власне житло та земельні ділянки під забудову.

«Ми розуміємо, що цього недостатньо, аби повністю закрити ваші потреби. Однак щороку намагаємося закладати більший резерв для Центру в бюджеті області, - зауважив голова обласної ради Олександр Данильчук. – Водночас, я добре знаю, яким нелегким є шлях до спортивних медалей. Адже 10 років був у професійному спорті. Це важка наполеглива праця вас, тренерів, підтримка колективу, родини. Погодитесь, що 5% до перемоги досягають завдяки таланту, а 95 % - наполегливій праці. Але без удачі в спорті ще важче досягати вершин… Тому бажаю вам саме удачі! Бо усе решта ви вже маєте».

Окрім керівників Рівного та області, ювілярів вітали і творчі колективи Рівного, жартами розважили актори колективу «Дикі гуцули» - учасники фестивалю гумору «Ліга сміху». Родзинкою свята стали блискучі виступи чемпіона світу зі спортивних танців на візках Івана Сівака.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews