Начальницю Тернопільської митниці оштрафували за перешкоджання роботі НАБУ

09.09.2018 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: PRESS-ЦЕНТР

Суд Тернополя оштрафував начальницю місцевої митниці Оксану Антонович на 4 250 гривень за неподання інформації в Національне антикорупційне бюро України. Про це стало відомо через постанови, опублікованого в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як відомо, детективи НАБУ вели службове розслідування щодо можливих зловживань в діях працівників Тернопільської митниці.

Читайте також

Тернопільські патрульні винесли 178 постанов на водіїв, які розмовляли по телефону
Тернопільські патрульні оштрафували 15 водіїв, які припаркувалися на місцях для інвалідів
Ще три продавці у Тернополі поплатилися за продаж алкоголю вночі

У ході розслідування, вони зажадали інформації про ввезення автомобілів та автозапчастин від начальниці Тернопільської митниці. Однак, у відповідь на запит НАБУ, посадови ця дала відмову. Антонович посилалася на те, що інформація охороняється законом і не може розголошуватися третім особам без дозволу “суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності”.

Тобто, тих осіб або фірм, які ввозили в Україну і розмитнювали в Тернополі автомобілі і комплектуючі, які фігурували в розслідуванні проти митників.

У суді посадовиця своєї провини не визнала і пояснила свою тим, що законодавство дозволяє детективам НАБУ витребувати певні документи, якщо ведеться досудове розслідування. Але слідчі не послалися на номер виробництва. Причому, зробили це двічі, так як раніше вже надсилали митникам схожі запит.

Також в службовій записці детектива НАБУ, зазначила Антонович, йшлося про те, що слідчі перевіряють можливу наявність змови між працівниками митниці та підприємцями при ввезенні автомобілів в 2015-17 роках, а інформацію просили надати по 2017-18 рр. А в НАБУ вимагають дані лише про суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, але не згадують про конкретні чиновників, які в зазначений період робили митне оформлення транспорту.

Заслухавши обидві сторони, суддя Тернопільського міськрайонного суду зазначив, що спірне питання регулюється законом про НАБУ, і право на інформацію детективів не обмежується тільки рамками досудового розслідування.

Тому аргументи начальниці Тернопільської митниці визнані недостатніми – суд постановив оштрафувати її на 4 250 грн.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-ЦЕНТР