На Рівненщині говорили про захист прав людей у місцях несвободи

14.09.2018 11:27   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

У прокуратурі Рівненської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних  органів, на якій обговорено стан дотримання на території області законодавства щодо захисту прав людей в місцях несвободи, протидії катуванню, іншому жорстокому, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню, насамперед під час їх перебування в реабілітаційних центрах, психоневрологічних інтернатах та інших закладах. Про це інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

Захід відбувся під головуванням виконувача обов’язків прокурора Рівненської області Тараса Ільящука. Участь у ньому взяли заступник начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков, заступник начальника Управління патрульної поліції в Рівненській області Андрій Крутень, директор Департаменту соціального захисту населення Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Шамак, працівники прокуратури області, які здійснюють нагляд за додержанням вимог законодавства в установах виконання покарань, керівники місцевих прокуратур.

У ході проведення заходу начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури області Анна-Марія Дзівак поінформувала присутніх про найбільш поширені порушення та недоліки в організації роботи подібних установ, що були виявлені під час прокурорських перевірок у поточному році та відповідне реагування на них з боку органів прокуратури.

Після обговорення інформацій учасників заходу наголошено на необхідності активізації їх діяльності на зазначеному напрямі роботи.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews