У Бережанах чоловік тримав у себе вдома арсенал вибухівки

19.09.2018 12:13   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

1356 набоїв різного калібру, 27 гранат та 12 запалів до них, один снаряд часів першої світової війни та 3,5 кілограмів пороху зберігав у різних кімнатах власного будинку бережанець. Вибухівку вилучили правоохоронці в рамках операції під умовною назвою "Зброя та вибухівка" та направили на екпертизу. 

Поліцейським чоловік розповів, що весь арсенал – його набута роками колекція. Частину небезпечних предметів він викопав сам, решту – купував у невідомих осіб. Уся колекція вибухівки і набоїв – часів Другої світової війни. За словами начальника Бережанського відділу поліції Сергія Горяного, арсенал, у разі надзвичайної ситуації, до прикладу, пожежі, міг наробити величезного лиха

Колекціонеру вибухонебезпечних предметів доведеться відповідати відповідно до статті 263 частина 1 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

null

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews