На Львівщині затримали поляка з радіаційним вантажем

Радіаційний вантаж затримали на посту екологічного контролю «Шегині».

23.09.2018 19:56   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LV Область.Онлайн

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) на митній території області Державної екологічної інспекції у Львівській області на посту екологічного контролю МАПП «Шегині» виявив джерело іонізуючого випромінювання з перевищенням норми природного фону випромінювання.

Відомо, що було встановлено (після проведення належних замірів) – громадянин Польщі безпосередньо перевозив предмети невідомого походження у кількості трьох одиниць. А радіаційний фон їх становив 3,00 мкЗВ/год. А це є порушенням Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» статті 20-2. та ПКМУ від 20.03.1995 № 198. Поінформували про це у прес-службі Держекоінспекції області, пише - .

Даний вантаж вилучили й віддали на тимчасове зберігання на спеціально відведеному місці МАПП «Шегині». Стосовно відповідних заходів реагування (в межах компетенції) повідомили Мостиську РДА.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LV Область.Онлайн