Художниця з Тернопільщини серед осені нагадала не тільки про інші пори року

25.09.2018 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терен

У Тернополі відкрилася персональна виставка мисткині з Теребовлі  Марії Ворончак, - пише Терен.

Арт-галерея Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України напередодні ніби увібрала в себе усі барви кожної пори року. А ще, крім краси нашої землі, тут постали, здавалося б, знайомі з дитинства знакові образи. І все це – через калейдоскоп кольорів зуміла відтворити на своїх картинах Марія Ворончак у персональній виставці. Її роботи, як кажуть, «тримають» глядача, змушують вдивлятися у різнобарв’я на полотнах, які ніби розмовляють із нами.

Сама мисткиня розповідає про себе, що основні уроки образотворчої грамоти отримала ще в період навчання на художньому факультеті   Прикарпатського національного  університету  ім. Василя Стефаника. Саме тут почалося формування її глибинного розуміння мистецтва і вироблявся художній смак. Після закінчення університету працювала керівником художньої студії у Теребовлі  і викладачем  рисунку та живопису  Теребовлянському  вищому училищі   культури.

Життя склалося так, що Марія Ворончак певний час жила в Австрії, де і показала свої перші персональні виставки, а згодом взяла участь у міжнародних виставках. Навчалася в інституті славістики  Віденського університету. Нині живе і працює в Теребовлі. Мисткиня – постійна учасниця всеукраїнських виставок.

У буклеті, виданому до відкриття персональної виставки, художниця, як епіграф, обрала вислів Оскара Уайльда – «Мистецтво – це дзеркало, в якому відображається той, хто в нього дивиться, а зовсім  не життя». Тож хотілося б побажати обдарованій художниці нових творів-дзеркал, у яких би кожен із поціновувачів її мистецтва, через призму творчості Марії Ворончак бачив щось своє, самобутнє та неповторне.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терен