В Україні заборонене подвійне громадянство - Безсмертний

26.09.2018 14:23   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

В Конституції України та законі «Про громадянство» чітко вказано, що громадянин України не може мати іншого громадянства. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи скандальну видачу українцям угорських паспортів в Берегово.

«Як автор закону «Про громадянство» стверджую, що там визначено абсолютно чітко: в того, хто прийняв громадянство України, іншого паспорта бути не може. Приймаючи цей закон у 2001-му, ми вже знали про те, що в Севастополі, в Криму йде видача російських паспортів. Тож в українському законі та Конституції заборонено набуття громадянства іншої держави. Все інше – вільне трактування», - сказав він.

Водночас, зауважив Безсмертний, в Україні не визначена відповідальність осіб, які набули громадянства іншої держави. 
Крім того, в українському випадку, якщо писана норма має один зміст, а в житті - інше значення, то це вимагає відповідного тлумачення шляхом внесення змін до закону.

Безсмертний вважає це питання не лише політичним, а й безпековим, з огляду на ситуацію з видачею румунських та угорських паспортів громадянам України. Тому, на його думку, «на даному етапі українець не може мати іншого громадянства».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews